Byret: Politiets frihedsberøvelse af demonstranter var ulovlig

 Byret: Politiets frihedsberøvelse af demonstranter var ulovlig

Politiets frihedsberøvelse af 33 demonstranter på Dronning Louises Bro i maj 2011 var ulovlig. Det fastslår Københavns Byret onsdag.

Det betyder, at Københavns Politi skal betale mellem 2.400 og 3.500 kroner i erstatning til de demonstranter, der blev frihedsberøvet uberettiget på Dronning Louises Bro på Nørrebro den 18. maj 2011.

Ikke glemt 18. maj 1993

Den 18. maj sidste år mødte demonstranter op på Dronning Louises Bro for at vise, at de ikke havde glemt, hvad der skete den 18. maj i 1993 – 18 år tidligere.

Formålet med demonstrationen var at minde om optøjerne, hvor politiet endte op med at affyre 113 skarpe skud mod folkemængden i 1993. Men demonstrationen var ikke meldt til politiet, og fordi demonstranterne mentes at være ude på ballade, blev de tilbageholdt og omringet på broen.

65 anholdte

Demonstrationen ledte til anholdelsen af 65 personer, hvoraf de 33 lagde sag an mod Københavns Politi og krævede erstatning for uberettiget frihedsberøvelse.

De 33 demonstranter mener, at det var ulovligt, at de blev omringet af politiet i halvanden time på broen og dernæst lagt i strips og kørt til politiets Station Bellahøj for at have deltaget i en ellers fredelig demonstration. Og det har byretten altså nu givet demonstranterne medhold i.

 

via dr.dk – Nyheder – Byret: Politiets frihedsberøvelse af demonstranter var ulovlig.


Tags: , , ,

Leave a Reply

Loading

Recent Posts

Buy VPN

Archives

netload.in
%d bloggers like this: